Afbeeldingen en foto's aanleveren

Bij sieraden met een afbeelding, foto of vingerafdruk vragen wij u een bestand aan te leveren. Deze kunt u direct aan uw bestelling toevoegen vanaf uw pc, mobiel of tablet. Voor het mooiste resultaat kunt u het beste een afbeelding van hoge resolutie toevoegen.

Hoe lager het aantal pixels van uw afbeelding, hoe kleiner deze is. (Bijvoorbeeld 50x50 is te klein) Hoe hoger het aantal pixels van uw afbeelding, hoe groter en beter te graveren deze is. (Minimaal 1000x1000 pixels geeft het beste resultaat)

Ga op uw computer naar uw bestanden en wijs zonder te klikken op een afbeelding. Er verschijnt een venster met daarin informatie over de afbeelding. U kunt dan gemakkelijk de afmetingen nagaan. Op onderstaande illustratie ziet u dat de afbeelding van de jongen aan de rechterkant 1000x1000 is en dus de minimale afmetingen om te graveren.

Scherpte van een afbeelding
Naast het feit dat een afbeelding minimaal 1000x1000 pixels moet zijn is het ook belangrijk dat de afbeelding scherp is. De graveermachine "leest" het ontwerp en kan alleen contrast zien. Zwart wit is het duidelijkste. Kleine afbeeldingen bevatten vaak veel grijstinten die de graveermachine niet kan "lezen".

Afbeelding 1: Scherpe grens tussen zwart en wit. Geen grijze pixels (vierkantjes). Perfect leesbaar voor de graveermachine.

Afbeelding 2: Veel grijze pixels. De graveermachine gaat twijfelen tussen wel of niet graveren en slaat sommige stukken over waardoor er een rafelig ontwerp ontstaat. Niet geschikt voor de graveermachine.

Als u in het bezit bent van een afbeelding van tenminste 1000 pixels met de kwaliteit van afbeelding 1 kunt u die direct uploaden bij uw bestelling. Uiteraard kunnen we u helpen om uw ontwerp geschikt te maken voor de graveermachine als uw afbeelding kleiner is dan 1000 pixels en er rafelig uitziet zoals afbeelding 2. Echter kan het dan een dag langer duren alvorens u het sieraad in huis heeft omdat we uw bestand eerst gaan bewerken.

<<terug