Sieraden met een foto gravure - prachtig dierbaar sieraad

Wanneer u op zoek bent naar een mooi en dierbaar sieraad, denkt u dan eens aan een zilveren sieraad of een gouden sieraad met een foto gravure van een geliefd persoon of huisdier. Graag geven we wat tips en aanvullende informatie over het aanleveren van foto's en welke foto's geschikt zijn als foto gravure.

Online bestellen van een sieraad met een foto gravure
Wanneer u online een sieraad wilt bestellen met een foto gravure, wordt er tijdens het eenvoudige bestelproces gevraagd om een bestand te selecteren en bij de bestelling mee te sturen.

Onderstaand een paar tips die zorgen voor een mooi eindresultaat


Foto gravure
Voor het beste resultaat:

  • Snij de foto niet bij
  • Stuur een kleurenfoto
    Een kleurenfoto geeft een duidelijke grens tussen het onderwerp en de achtergrond. Dit hebben wij nodig voor het digitaliseren van uw foto. 
  • Stuur de originele foto in hoge resolutie
De foto kunt u direct aan uw bestelling toevoegen vanaf uw pc, mobiel of tablet.

Voor het mooiste resultaat kunt u het beste een foto of afbeelding van hoge resolutie toevoegen.
- Hoe lager het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe kleiner deze is. (Bijvoorbeeld 50 x 50 is te klein)
- Hoe hoger het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe groter en beter te graveren deze is. (Minimaal 1000 x 1000 pixels geeft het beste resultaat)

Hoe kunt u zien hoeveel pixels een foto heeft?

Ga op uw computer naar uw bestanden en wijs zonder te klikken op een foto . Er verschijnt een venster met daarin informatie, u kunt dan gemakkelijk de afmetingen nagaan. Op onderstaande illustratie ziet u dat de afbeelding van de jongen aan de rechterkant 1000 x 1000 is en dus de minimale afmetingen om te graveren.


Wilt een afbeelding laten graveren? Uiteraard is dat mogelijk

Naast het feit dat een afbeelding minimaal 1000 x 1000 pixels moet zijn is het ook belangrijk dat de afbeelding scherp is. De graveermachine "leest" het ontwerp en kan alleen contrast zien. Zwart wit is het duidelijkste. Kleine afbeeldingen bevatten vaak veel grijstinten die de graveermachine niet kan "lezen".

Afbeelding 1: Scherpe grens tussen zwart en wit. Geen grijze pixels (vierkantjes). Perfect leesbaar voor de graveermachine.

Afbeelding 2: Veel grijze pixels. De graveermachine gaat twijfelen tussen wel of niet graveren en slaat sommige stukken over waardoor er een rafelig ontwerp ontstaat. Niet geschikt voor de graveermachine.

Als u in het bezit bent van een afbeelding van tenminste 1000 pixels met de kwaliteit van afbeelding 1 kunt u die direct uploaden bij uw bestelling.

Maar mocht u alleen een afbeelding (of foto) hebben die kleiner is qua pixels of een afbeelding hebben die niet helemaal helder is? Geen zorgen, zonder bijkomende kosten wordt de afbeelding geschikt gemaakt voor de graveermachine, echter de levertijd kan dan één werkdag langer zijn i.v.m. het tekenwerk. 

Afbeeldingen die direct gegraveerd kunnen worden en geen extra digitalisering/tekenwerk behoeven vallen in de categorie Sieraden met Logo of Afbeelding. Voor afbeeldingen zoals gebouwen en (familie)wapens kunt u een bestelling plaatsen in Sieraden Familiewapens.

Twijfelt u over de geschiktheid van een bepaalde afbeelding, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag met het ontwerpen of digitaliseren van uw eigen persoonlijke afbeelding of foto.

Extra informatie foto gravure op sieraden

Soms kan het gebeuren dat u nog een foto heeft van een geliefd persoon of huisdier maar de foto is helaas beschadigd geraakt, ook dan kunnen we u verder helpen met het maken van een foto gravure op het sieraad van uw keuze. We kunnen dan beslissen om de originele foto aan ons op te sturen, onze collega's kunnen dan de foto als het ware gaan natekenen zodat we een goed bestand hebben voor de graveermachine, de foto zelf wordt NIET door ons hersteld, maar we kunnen u dan wel een prachtig sieraad leveren met een mooie foto gravure. Voor deze extra werkzaamheden vragen we een bedrag van € 50,00 exclusief het sieraad van uw keuze.

Inspiratie - afbeeldingen gegraveerd op een sieraad 

Iedere afbeelding is mogelijk om te worden gegraveerd op een sieraad, een zeer leuk idee is de volgende;

Kindertekening - wanneer u een scan maakt van een kindertekening dan kunnen we deze prachtig graveren op sieraden, denk hierbij aan een zilveren sleutelhanger met een kindertekening gravure of manchetknopen met een gegraveerde tekening.