Tips voor bestellingen rond de feestdagen

Tip 1: Bestel op tijd
Hoe dichter bij de feestdagen, hoe drukker het is. De kans is dan aanwezig dat Post NL vertraging oploopt waar we als webshop geen invloed op hebben.

Tip 2: Check de levertijd
Kijk goed naar de levertijd van het product. Bij elk product staat een indicatie van de levertijd in de omschrijving. Deze kan door de drukte voor de feestdagen echter langer zijn dan gebruikelijk. Dit geld met name voor op maat gemaakte producten. Daarbij hebben de Goudsmid en de leverancier het in deze periode ook drukker dan normaal.

Tip 3: Kies voor een PostNL-punt
Kies voor bezorging bij een PostNL-punt als u niet thuis bent op de dag van bezorging.

Tip 4: Haal uw bestelling op in ons atelier in Waddinxveen
Maak eventueel een afspraak om uw bestelling in ons atelier in Waddinxveen op te halen zodat u er zeker van bent dat u de sieraden op tijd in huis hebt.

 

Cadeau service
Wij pakken uw bestelling graag voor u in! Tijdens het bestelproces geeft u eenvoudig aan of u kiest voor onze gratis verpakking of de luxe geschenkbox voor een meerprijs van € 6,95.

De luxe geschenkbox wordt in cadeaupapier verpakt met een ansichtkaart en er wordt ook een cadeau tasje meegeleverd, zo zijn uw aankopen direct klaar om overhandigd te worden.

Verzenden Nationaal
GÆV Dutch Design®  verpakt uw aankoop altijd in een stevige verpakking. U bent vrij om een bezorgadres te kiezen zoals bijvoorbeeld op uw werk, maar ook een PostNL afhaal locatie in Nederland en België behoort tot de mogelijkheden.

Wij bezorgen alle producten in uw bestelling, indien mogelijk, in één pakket. Als producten echter verschillende levertijden hebben, dan kan het ook voorkomen dat u niet alle producten van uw bestelling in één pakket toegezonden krijgt. In dat geval berekenen we u slechts eenmaal de kosten voor verpakking en verzending; alle andere producten binnen dezelfde bestelling worden gratis bij u afgeleverd.

Zowel Pakketten alsook Briefpost zijn voorzien van een Track & Trace nummer, de verzending gebeurt door PostNL, nadat wij de bestelling hebben afgegeven op een Business Point, ontvangt u via de mail informatie over de leveringsdatum en tijdstip.

Verzenden internationaal
U kunt alle producten in het Buitenland laten bezorgen. De levertijd van de bestelling is afhankelijk van het product met de langste levertijd. Dit omdat alle producten in een keer worden verzonden. Buiten de EU zullen eventuele invoer- of douanerechten worden berekend als de bestelling in het land van bestemming aankomt. Als klant bent u zelf verantwoordelijk voor deze kosten, die van land tot land kunnen verschillen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend door de douane van het land waar de bestelling bezorgd wordt. Indien u wilt weten in hoeverre u deze rechten moet betalen, dient u contact op te nemen met de douane van het betreffende land.

Verzendbijdrage
Wij hanteren een verzendbijdrage van € 4,95 per zending, voor verzending binnen Nederland.
Voor zendingen naar België en Duitsland rekenen wij € 6,95 per zending.